top of page

Om de hoek

Naast de deur en om de hoek zijn vele mogelijkheden om Texel te ontdekken. Heel veel natuurschoon, musea en natuurlijk de zee en het strand! Vanaf Utopia fiets je zo de waddendijk op richting vuurtoren of bijvoorbeeld Oude Schild. Achter de dijk is in de vroege uurtjes de zonsopkomst te bewonderen. Bij zonsondergang kleurt bij eb het wad in magische tinten.

 

Fietsen

Op Texel kan heerlijk gefietst worden. Met de fiets rij je vanaf het terrein zo de dijk op, bijvoorbeeld richting de vuurtoren of naar Oude Schild, Den Burg of de De Cocksdorp en door naar de zee en het strand. Met hulp van het knooppuntennetwerk kunnen de mooiste routes uitgestippeld worden en vind je altijd de weg weer terug naar Utopia!  

Zin in een ijsje? Ijsboerderij Labora ligt altijd op de route!  De ijsboerderij is ook erg leuk voor kinderen, in de stallen mag er rond gekeken worden!

Pure natuur

De natuur is overal te vinden op Texel en vooral bij ons om de hoek! Vanaf de kampeerplek is er prachtig uitzicht op het natuurgebied Utopia. Utopia is een binnendijks vogelgebied. Hier broeden onder andere grote sterns en steltlopers. 

 

Aan de andere kant van de dijk zijn “De Schorren” een prachtig  natuurgebied. In dit buitendijkse gebied broeden lepelaars, eidereenden en scholeksters. Eenden, rotganzen, en steltlopers (de rosse grutto en kanoet) verblijven van het najaar tot en met het voorjaar op de Schorren. Ook groeien er planten als zeekraal en lamsoor die van zout houden.

bottom of page